2021. június 27., vasárnap

Lawrence M. Krauss - A Star Trek fizikája - Jelenlegi ára: 6 990 Ft

A könyv megvásárlása után automatikus e-mailt küldünk a részletekkel!
A Star Trek világa 1966 óta bilincseli le a romantikus lelkületű, természettudományos "érdeklődésű nézők százmillióit - életkorra való tekintet nélkül.
A Nagy Expedíció célja idegen életformák felfedezése, és persze az ismert „ hazai" világ újraelemzése. Ám a sci-fi eposz nagy kérdése valójában ez: mire"lesz képes az emberi tudomány, mikor lesz rá képes, s ha, akkor mi jó sül ki majd belőle? Másként: mekkora az univerzum, mennyit ismerhetünk meg belőle, hogyan és meddig juthatunk el benne? És vajon mi vagyunk-e egyedüli lakosai? Krauss, legilletékesebbként,: ezeket a problémákat taglalja szellemesen, és ami fő, közérthetően. E könyv szerkesztése során váltottunk néhány e-mailt, kedvcsinálóul álljon itt az egyik:
„ A Star Trek fizikájában Ön ezt írja: » Alig hinném, hogy egyedül vagyunk. Ráadásul, mint ezt már említettem, a legtöbb 1-es populációhoz tartozó csillag előbb keletkezett, mint a mi Napunk - akár 5 milliárd évvel is korábban. Gondol hatjuk,, hogy [... ] intelligens élet nagyrészt már előttünk is létezett. « Eszerint létezhetnek a miénknél mérhetetlenül régebbi és érettebb civilizációk.
Ha így van, lehetséges, hogy rendelkeznek elegendő energiával, hogy görbítsék a teret, vagy féregjáratokat tartsanak nyitva. Már most is lehetnek nálunk, sőt az sem elképzelhetetlen, hogy mára kihaltak bolygónkról. " Lawrence M. Krauss válasza: „ Alapjában véve nem lehetetlen, de tekintettel arra, hogy a Tejútrendszerben akár 400 milliárd naprendszer is létezhet, nem könnyű elképzelni, miért éppen ide jönnének..


Jelenlegi ára: 6 990 Ft
Az aukció vége: 2021-06-27 12:36 .

Megjegyzés küldése

Megjegyzés küldése