2017. március 25., szombat

Kókuszolaj (kókuszzsír) akció - Jelenlegi ára: 1 180 Ft

Prémium kókuszolaj, kókuszzsír
–   a Fülöp szigeteken helyben feldolgozásra került kókuszdióból készült.
(Nem EU-s termék, amit több hónapos szállítás után újra feldolgoznak. )
–   tisztán fizikai eljárással készül, így megmarad benne a kókusz minden pozitív tulajdonsága anélkül, hogy valamilyen vitatott hatású adalékanyagot kevernének az olajhoz.
– minőség garantált, mivel olyan fogyasztók asztalára is kerül, akiknél több száz éves hagyomány a kókuszolajjal történő sütés-főzés.
– olyan szakemberek által készített a termék, akik évtizedes tapasztalatokkal rendelkeznek.
A gyártási technológia tisztán fizikai eljárás, így megmarad benne a kókusz minden pozitív tulajdonsága anélkül, hogy valamilyen vitatott hatású adalékanyagot kevernének az olajhoz ami, végül a mi tányérunkon kötne ki.
A kókuszpálmák aratása után az érett kókuszdiót mossák, darabolják majd az így kapott „ koprát” gőzöléses technológiával megfőzik, tovább darálják míg egészen finom por lesz belőle. Ebből a darálványból préselik ki az olajat, amit a következő lépésben szűrnek, majd több mint 200 Celsius fok fölé hevítenek, így kipárolnak belőle minden maradék fizikai és kémiai szennyeződést, ezt az eljárást nevezik finomításnak.
Az így nyert olaj színtelen, majdnem víz tisztaságú, magában is fogyasztható, kellemes ízű enyhén kókusz illatú folyadék.
A vele készült ételek könnyűek, nem terhelik meg az emésztőrendszert és megmarad saját illatuk.
Anélkül, hogy túl mélyen elmerülnénk a szakmai részletekben, felsoroljuk néhány előnyös, sőt jótékony tulajdonságát a Manila kókuszolajnak:
•         magas hőstabilitása miatt más olajokkal szemben csak rendkívül magas hőmérsékleten ég el, emiatt nincsen kellemetlen szaga sütés közben és ezért megóv minket az egészségtelen karcinogének bevitelétől,
•         pozitív hatású telített zsírsav tartalma miatt csökkenti a koleszterin szintet,
•         közvetlenül a májban dolgozza fel a szervezet, ezért azonnali keton energiaforrást biztosít az agynak és a sejteknek,
•         magas laurinsav tartalmú, akárcsak az anyatej,
•         értékes lipideket, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag vegyületeket tartalmaz ami nagyszerű hidratáló és bőrápoló szerré teszi, a káros UV sugarak egy részét is kiszűri,
•         tökéletes alapanyag házi szappan készítéséhez.
Nature7 Kókuszolaj 1000ml (Philippines Premium) – nature7 Coconut Oil
Összetevők:  100% kókuszolaj
Energia: 3767 kJ/900kcal
Fehérje: 0 g
Szénhidrát: 0 g ebből cukor: 0 g
Zsír: 100g (ebből telített zsírsav: 94 g, transzzsírsav: 0 g)
Nátrium: 0 g
Sótartalom: 0 g
Felhasználási javaslat:  főételek és sütemények sütésére, főzésére, krémek készítéséhez. Jól helyettesíti az állati zsiradékot, margarint, vajat.
Származási hely:  Fülöp-szigetek

Jelenlegi ára: 1 180 Ft
Az aukció vége: 2017-04-15 17:54 .

Megjegyzés küldése

Megjegyzés küldése